С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

Нов площад за Тушовица

Първа копка направи днес кмета на община Върбица инж. Мердин Байрям в с. Тушовица, поредното село, в центъра на което ще се издигне нов площад, съобщават от пресцентъра на община Върбица. „Днес съм особено щастлив да сложа началото на нова придобивка и за хората на с.Тушовица, а мечтите ми са в хармония с желанията да можем във всяко село на общината, да оставяме добри плодове от нашата работа“, каза пред присъстващите на ритуала инж. Байрям и пожела на добър час на строителите, както и да изпълнят в срок и качествено работата си, за да зарадват населението на Тушовица.

Проектът предвижда на площадното пространство да се изгради фонтан, около който ще се обособи алейна мрежа с парково обзавеждане, пейки с пергола, осветителни тела. Ще бъде изградена площадка, включваща детски съоръжения като люлка, конче, пързалка, уред за гребане, ски/крос тренажор и др. Детската площадка ще бъде оградена и ще бъдат поставени ударопоглъщащи плочи за по-голяма безопасност на малчуганите по време на игра.

Финансирането на обекта се обезпечава от собствени приходи на общината. С реализацията на проекта ще се подобри привлекателността на населеното място и качеството на живот, което ще доведе до нови възможности за икономическо и социално развитие. В проекта е залегнала идеята за подобряване на цялостния облик на селото и същевременно постигане на съвременна функционалност, което е гаранция за устойчив, както в естетическо, така и във функционално отношение, център.

Според инж. Мердин Байрям добрата жизнена среда е един от факторите, които са решаващи за задържането на населението и младите хора. Обновената публична инфраструктура, в частност площите за широко обществено ползване, е основен фактор за осигуряване на базови услуги на населението в селата и за осигуряване на достъпа до тях, смята градоначалникът на Върбица.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *