С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 953

Нов платен паркинг

Паркингът до Регионалната библиотека в Шумен да стане платен, сочи докладна записка на администрацията, която бе гледана днес на заседание на Икономическата комисия към Общинския съвет, с председател Иван Ламбов.  По време на обсъждането бе предложено да има гратисен период за въвеждането, както и да се предвиди възможност за безплатно паркиране за първите два часа. От докладната не става ясно колко паркоместа има там, нито е придружена от икономическа обосновка за обособяването на съоръжението като платено, коментираха съветници.

При гласуването нито предложението на администрацията, нито предложението на съветниците бяха приети, така че комисията няма решение по въпроса и гласуването му остава за сесийна зала.

ОЖИ засега управлява 16 паркинга, с този до библиотеката ще станат 17.

Комисията обсъди докладната за провеждане на избор на управител за ДКЦ1. Валентин Велев предложи да се промени решението, като се уточни, че ако кандидат за поста е лекар, той да има 5 години стаж като лекар от последните 10 г. И по тази точка комисията не можа да вземе решение.

Приета бе точката за промени в Наредбите за спортните клубове и за ползването на спортните съоръжения. Обяснено бе, че от парите за клубовете общината ще удържа по 10 %, които ще отиват за плащане на режийни разходи. 10-те процента ще се удържат от всички клубове, без значение колко пъти са ползвали залата или не са я ползвали по различни причини. Другата промяна е, че клубовете ще могат два пъти годишно да правят заявки за ползване на спортни зали и съоръжения. Третата промяна е свързана с осигуряването на медицинско обслужване. Това вече ще бъде задължение на общинското предприятие ОЖИ, което вече е изготвило и правила за ползване на спортните зали.

Приети бяха предложенията за учредяване право на строеж  на 2 обекта с обществено-обслужващо предназначение – на кръстовището на „Съединение” и „Ришки проход” и в кв. „Тракия”, срещу строежа на параклиса. За двата терена ще бъде обявен публичен търг за право на строеж. Двата обекта ще бъдат на по 120 кв. м, на първите етажи ще има магазини, а на вторите – жилищни помещения, уточниха от администрацията.

Приета бе и точката за предоставяне под наем чрез търг на обекти в зала Арена Шумен. Засега е отдадено под наем само кафето. За останалите два обекта не са се явили кандидати и за тях ще се обявява нов конкурс.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *