С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Нов асфалт и павета

Пред завършване е павирането на ул. „Цар Асен“ в центъра на Шумен. Улицата от години тъне в разруха, а изкъртените павета и полуразрушените тротоари затрудняваха пешеходци и шофьори, особено в зимния период. Тази година общината задели средства за основно препавиране на цялата улица. Изградени са нови тротоари и подпорна стена от източната страна, подменени са ВиК подходи.

От началото на годината досега други 14 улици в кварталите „Макак“ и „Дивдядово“, в различни части на града и в районите около няколко училища в Шумен също бяха основно ремонтирани, съобщават от пресцентъра на общината. Подготвена за асфалтиране е част от ул. „Средна гора“ в квартал „Боян Българанов“ и ул. „Нанчо Попович“, която се намира до Профилираната природоматематическа гимназия.

Жителите на шуменския квартал „Мътница“ вече се радват на 6 обновени улици. Повече от 30 години такива мащабни ремонти по уличната мрежа в квартала не са правени, коментираха местните хора по време на строителните работи. Цялостно са преасфалтирани 3 от улиците, другите 3 са обновени в по-голямата си част. Изградената нова настилка по „Българско опълчение“, „Кочо Честименски“, „Горица“, „Ангел Кънчев“, „Кольо Трифонов“ и „Никола Парапунов“ е над 16 000 квадратни метра.

Близо 2 млн. лева собствени средства е вложила общинската администрация в текущи ремонти по уличната мрежа от началото на тази година до края на месец септември. Очаква се с приключване на строителството сумата значително да се увеличи.

Изпълнител на дейностите е  “Автомагистрали – Черно море” АД.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *