С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Ново срутване на къщата до поликлиниката

Ново срутване на къщата-паметник на културата на ул. „Цар Освободител“ 125, до старата поликлиника тази вечер. Част от стената на втория етаж е паднала навътре и не е създала опасност за преминаващите, срутен е и балконът на втория етаж.

Поради срутването участъкът от улицата ще остане затворен, съобщиха от пресцентъра на полицията. Ограничението е обозначено със знаци и не се налага екип на полицията да дежури на място, уточниха оттам.

Преди месец, на 5 юни, покривът на старата сграда се срути. За щастие и тогава пострадали няма. Община Шумен огради сградата със сигнални ленти, направиха оглед на опасната къща и отправиха поредно предупреждение към собствениците на имота, които от години не полагат грижи за собствения си имот. В къщата на втория етаж е живял известният шуменски художник Стефан Петров. Сега собственици са неговите наследници Златка Петрова и Петър Петров. На първия етаж стопанин е Иванка Петрова. След срутването на покрива през 2017 г. от общината са дали указания да се изготви проект, който да бъде съгласуван с общината, тъй като сградата е паметник на културата. През годините никой не предприема мерки, което доведе и до поредното срутване на 8 юли.

 

Снимки Пресцентър ОДМВР

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *