С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Новодомци за Еньовден

Кметът Красимир Костов, инж. Сашко Кунев и гл. секретар на Изпълнителната агенция по горите Илиян Точев прерязаха лентата на обекта.

Кметът Красимир Костов, инж. Сашко Кунев и гл. секретар на Изпълнителната агенция по горите Илиян Точев прерязаха лентата.

Нов информационен център на природен парк “Шуменско плато” за 800 хиляди лева откриха днес кметът на Шумен Красимир Костов, главният секретар на Изпълнителната агенция по горите Илиан Точев и директорът на парка инж. Сашко Кунев. Центърът е построен с евросредства в рамките на проекта „Устройство и управление на ПП „Шуменско плато”, който е на обща стойност 4.9 милиона лева.

 
Сградата, която е в началото на парка Кьошковете непосредстевно след шадравана е с обща разгърната площ от 640 квадратни метра. На първия етаж се намират залите за презентации и пресконференции, а горният е предназначен за администрацията на парка.

 
Прерязването на лентата стана точно на един от най-тачените празници със славянски корени “Еньовден”. „Днес в този хубав светъл ден – деня на билките, нека да си пожелаем да се случват само хубави неща. Изключително щастлив съм да представя нещо, което е изградено с общите усилия на колектива на природния парк“, – обяви пред г ости и журналисти шефът на “Шуменско плато” Сашко Кунев.

 
Пред Шмоко.бг Кунев обясни, че през септември трябва да е готов и астрономическият комплекс на билото на Шуменското плато, където ще бъде монтиран телескоп съвместно с Шуменския университет, пак тогава трябва да бъде готова и пещерата “Бисерна”.

 

 

Информационният център е изключително нужен, но аз смея да се надявам, че през септември към него ще добавим и другата амбиция – откриването на пещера „Бисерна“ и астрономическия комплекс на платото" - каза при откриването кметът Красимир Костов

Информационният център е изключително нужен, но аз смея да се надявам, че през септември към него ще добавим и другата амбиция – откриването на пещера „Бисерна“ и астрономическия комплекс на платото” – каза при откриването кметът Красимир Костов

Празничното настроение сподели с шуменци и гл. секретар на Изпълнителната агенция по горите Илиян Точев.

Празничното настроение сподели  и гл. секретар на Изпълнителната агенция по горите Илиян Точев.

На долния етаж има тъч екрани с презентации за Шуменското плато.

На долния етаж има тъч екрани с презентации за Шуменското плато.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Танцьори от СОУ “Сава Доброплодни” поздравиха гостите на празника.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *