Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Нови тротоари и паркоместа

„Нови тротоари и паркоместа предвижда да изгради Община Шумен през следващите три години. За поставянето на плочките са заделени 350 000 лв. , а за асфалтиране на част от тротоарите – 400 000 лв. Парите ще бъдат вложени по 54 улици на града. На места се ремонтират само част от разрушените тротоарни настилки, а на други цялостна подмяна на плочки или асфалтиране на тротоарните пространства”. Това заяви на пресконференция днес зам.-кметът по строителство и благоустройство инж. Боян Тодоров.

Към момента вече са направени тротоарите по малкия “Преслав” откъм училищата, работи се по западния тротоар, а след това ще се асфалтира и улицата, каза Боян Тодоров.

Едновременно с това се правят и джобове за осигуряване на паркоместа. Такива са направени вече по „Съединение, „Ст. Изворски”, предстои оформяне на нови над 50 паркоместа по ул. „Марица” в отсечката над пазара. Предвижда се ремонт на тротоарни отсечки и в индустриалната зона около бившата „Родопа”. По пешеходната зона на „Славянски” се очаква да бъде одобрен проект по програма „региони в растеж” който предвижда цялостно преустройство. Дотогава общината предвижда само козметични ремонти. По „Съединение” срещу Сити център също се предвижда изграждане на джобове и обособяване на нови паркоместа. На мястото на заведението „Чакъла” до поликлиниката също се предвижда изграждането на паркинг, който да поеме многобройните посетители на учрежденията и здравното заведение, уточни Боян Тодоров.

Коментари

  • Геновева Гинчева юни 22, 2018 в 3:27 pm

    Предвиден ли е тротоар за ул. Средна гора. При среща с кмета съм поставяла този въпрос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *