С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Нови табели в парка

Близо 20 нови табели са поставени в ПП „Шуменско плато“. Служителите на парка ремонтират и подменят старите и счупени образователни табла, съобщават от пресцентъра на дирекцията.

Информацията при някои е актуализирана, при други – изцяло обновена. Указани са отново маршрутите „Флористична пътека“, „Карст под защита – дар за поколенията“, веломаршрутите, достъпът до пещера „Бисерна“, както и стартовете на парапланерните площадки.

Подмяната се осъществява с подкрепата на Североизточното държавно предприятие и ще продължи. Предстои обновяване на табели и маркировка по маршрут „Адреналин“, който започва от кв. „Дивдядово“ и стига до Летният информационен център на ДПП „Шуменско плато“. Работи се и по останалите основни маршрути в Парка.

Припомняме, че през тази година с табели с QR код изцяло беше обновена „Дендрологичната пътека“. Изработката е по проект „Зелена академия“ на фондация „Подобри“, дизайна е на възпитаници на СУ „П. Волов“, а в поставянето се включиха ученици от „Младежки съвет“ – Шумен. Кодовете на табелите дават информация за най-разпространените дървесни видове в Парка.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *