С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Нови попълнения

Комисар Кирил Кирилов – зам.-директор ОДМВР Шумен

Областната дирекция на МВР Шумен е пета в страната по разкриваемост на престъпления за първите шест месеца на тази година и бележи значителен ръст в сравнение със същия период на миналата година, отчете на пресконференция днес директорът на ОДМВР Шумен ст. комисар Георги Гендов. Той представи новите попълнения в екипа си.

Това са комисар Кирил Кирилов, доскорошен началник на РУ Каолиново, който от юли тази година бе назначен за зам.-директор на областната дирекция, комисар Веселин Захариев – началник отдел „Разследване“ и комисар Румен Симеонов, началник отдел „Охранителна полиция“, преди началник на Районните управления в Нови пазар и Велики Преслав. Повишаване ефективността на разследването, противодействие на битовата престъпност, икономическите и данъчните престъпления и тези по линия на наркотичните вещества – това са приоритетите, върху които новоназначените ще се съсредоточат.

Ръстът ни е значителен в сравнение с този за миналата година. Правим всичко по силите си активно да противодействаме на престъпността. Всички налични технически средства са на улицата. Ще бъде санкциониран всеки водач, който нарушава правилата за движение“, заяви ст. комисар Гендов.

За мен основен приоритет е противодействието на битовата престъпност, която е бич за всички хора, особено в малките населени места, данъчните престъпления, престъпленията по разпространение и употреба на наркотични вещества, както и шофиране след употребата им, така очерта приоритетите си комисар Кирилов.

Комисар Веселин Захариев – н-к отдел Разследване в ОДМВР Шумен

За комисар Захариев материята не е нова. „Добре запознат съм с работата, обграден съм от добри специалисти, както в моя отдел, така и в отделите, с които работим. Имам лична мотивация да поема поста, защото считам, че можем още да подобрим ефективността на разследването и то да бъде в поза на гражданите и обществото – което значи бързина и качество. Имаме добри взаимоотношения с прокуратурата, добри резултати за първото полугодие, отчетохме ръст както в досъдебните производства, така и при бързите производства, както и чувствителен ръст по делата, които са изпратени с мнение за предаване на съд. В крайна сметка нашата цел е да сме в помощ на гражданите – а пречупени през моя ресор, това означава ефективност на разследването“, коментира комисар Захариев.

Комисар Румен Симеонов – н-к отдел Охранителна-полиция на ОДМВР Шумен

Според комисар Симеонов ОДМВР Шумен продължава с целогодишните си кампании за превенция по пътна безопасност, противодействие на пътния травматизъм, както и работата с целевите групи и подрастващите. Той благодари на гражданите и медиите, които пряко участват в борбата срещу престъпленията на пътя и за опазването на здравето и живота на хората.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *