С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Нови кадри

Кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям се срещна с нови кадри, назначени по проект „Нова възможност за младежка заетост“, който стартира вчера. В рамките на проекта 35 кандидати до 29 годишна възраст от цялата община бяха назначени от инж. Байрям и приети от него в работния кабинет за разговор по наболели проблеми, свързани с предизвикателствата на времето. Кметът увери младите хора, че отдел “Програми и проекти” ще продължи да депозира кандидатурите на общината за финансиране на нови проекти, чрез които да се осигуряват нови работни места, особено за младите хора, за да останат те да живеят и работят в община Върбица. Сигурен съм, че и следващи проекти на общината ще бъдат одобрявани и финансирани, с което ще открием нови работни места и ще намалим процента на безработни в региона, каза инж. Байрям пред присъстващите.

Новите кадри, според образованието и квалификацията си, ще работят като технически секретари в кметствата на всички села от общината, както и в администрацията на общинския център, каза инж. Байрям. Две момичета вече обслужват гражданите в Информационния център на общината. Други младежи ще бъдат назначени за озеленители или общи работници. Програмата е 6-месечна и най-добре представилите се ще бъдат назначени на постоянна работа, каза кметът с надежда програмата да продължи да действа и след този период.

Трети пореден кметски мандат инж. Байрям продължава да устоява на поредицата от проблеми, свързани с недостига на средства, липсата на работни места, ковид пандемията, политическата и финансова криза, които се пренасят и на местна почва. Със собствени средства общината успява да изгради инфраструктурни обекти, продължава асфалтирането на улици в селата, към края е и реконструкцията на общинската болница, която се очаква скоро да посрещне първите пациенти. Създадените от инж. Байрям общински предприятия подпомагат дейностите на общината при значително по-ниски цени. Периодично се закупува техника за нуждите на чистотата, за ремонтите по пътищата, а само преди дни, по настояване на кмета, общината получи нов ученически автобус от Министерството на образованието.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *