Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Нови инвеститори в парка

74 декара площи за изграждане на нови производства на територията на “Индустриален парк Шумен” АД са били придобити от инвеститори през летните месеци на 2019, научи Шмоко.бг. Сред купувачите на терени са компании от Шумен и чужбина.

Киоски на шуменското дружество може да бъдат открити по цялото земно кълбо.

Най-новият “обитател” на индустриалния парк е шуменската фирма “Киоск България” ООД. В понеделник дружеството е финализирало покупката на парцел от 1435 квадратни метра.

 

“Киоск България”, в която съдружници са Пламен Рибарски и Михаил Димитров произвежда киоск терминали, устройства за самообслужване, информационни табла и платежни терминали, а продукцията на компанията в последните години е почти изцяло ориентирана към външния пазар в цял свят.

 

Продукти на “Киоск България” може да бъдат срещнати по цялото земно кълбо в ЮАР, Канада, Виетнам, Монголия, Казахстан и целия западен свят. Намерението на собствениците на компанията е да изградят разширение на производствената си база на територията на парка. Очаква се инвестицията да разкрие и 20-ина нови работни места.

 

Очаква се ВИАС ЕООД да изгради производство на площ от повече от 30 декара.

Два парцела с обща площ 38 декара е купила на два пъти друга голяма шуменска компания – “ВИАС” ЕООД, която официално е собственост на 26-годишната Кристияна Василева, но се управлява от нейния баща Веско Василев.

Компанията е утвърден производител на PVC и алуминиеви профили с марките VIVAPLAST и VIVA Aluminium Systems и, според неофициална информация смята да вдигне в Индустриалния парк завод на площ от над 30 декара.

Според регистъра за финансово разузнаване “ДАКСИ” към 1 януари 2019 година във “ВИАС” ЕООД плаща осигуровки на 339 работници и служители.

 

Италианска компания за производство на кабели е купила в края на август 14.5 декара терен за изграждане на завод за обвиване на медни кабели. Представител на купувача е италианецът Карло Крочи, теренът е придобит чрез регистрираната през юли т. г. в Шумен фирма “СРСРАМКРО БГ”. Като собственик на компанията е посочено швейцарското дружество Matabele SA , на Карло Крочи и швейцареца Ивано Дандреа, учредено на 29 март т. г. с първоначален уставен капитал от 100 хиляди швейцарски франка, като на 2 септември т. г. са пуснати още 100 анонимни акции с номинал 1000 франка всяка от тях. В борда на директорите на “СРСРАМКРО БГ” влизат Карло Крочи, Амброджио Крочи и адвокат Борислав Геронтиев.

20.13 декара в парка е придобила и “Ресапак” ООД на Реджеб Исмаил. “Ресапак” е основана през 1991 година и в продължение на близо 30 години произвежда транспортни опаковки от велпапе, както и щанцови и каширани опаковки. Дружеството има над 300 корпоративни клиенти, сред които “Италфуд”, “Алкомет”, “Лавена”, “Теси”, “Купро” и много други.

“Ресапак” е на пазара за транспортни опаковки от близо 30 години.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *