С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Новият областен встъпи в длъжност

Новият областен управител Бейнур Ахмед /вляво/ и неговият заместник Диян Димитров встъпиха в длъжност днес.

Новият областен управител Бейнур Ахмед встъпи в длъжност. Заедно с него от днес поста на зам.-областен управител поема Диян Димитров. Двамата работиха заедно в кметския екип на Любомир Христов. Тогава Димитров беше главен секретар, а Ахмед беше началник отдел „Управление на собствеността“. Днес ролите са разменени. Бейнур Ахмед поема длъжността областен управител, а Димитров става негов заместник.

Бейнур Ахмед е завършил Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Близо 25 години работи в община Шумен. От 2013 г. до 2015 г. е главен секретар на Областна администрация Шумен.

На брифинг пред медиите новият областен управител Бейнур Ахмед благодари на Министерски съвет за гласуваното доверие. „Животът ми и целият ми трудов стаж е минал на територията на област Шумен. Именно затова се гордея, че заставам пред вас като областен управител на Шумен. Достатъчно добре съм запознат с проблемите и начина на живот на жителите на областта“, заяви новият областен управител. Той посочи като акцент в бъдещата си работа спазването на принципите за прозрачност, диалогичност, екипност. „Със сигурност ще продължим започнатото от предишния областен управител и ще надграждаме с помощта на служителите“, каза Бейнур Ахмед.

Има проблеми за решаване в сферата на образованието, на здравеопазването. Безработицата вече не е такъв проблем в областта, но трябва да се работи за увеличаване на квалификацията на хората, които търсят работа. Фирмите и администрацията имат нужда от по-квалифицирани кадри, за това в образованието трябва да се работи в тази посока“, заяви Бейнур Ахмед. Относно проблемите в здравеопазването той каза, че въпреки увеличението на средствата за здравеопазване всяка година, хората не усещат промяна и има какво да се направи за подобряване на работата в системата. Новият областен управител на област Шумен Бейнур Ахмед благодари на досегашния областен управител проф. Добромир Добрев, пожела му успех и съобщи, че в кратки срокове предстои среща между двамата.

По-рано днес областният управител Бейнур Ахмед и заместник областният управител Диян Димитров проведоха работна среща със служителите в Областна администрация, на която се запознаха с текущите въпроси и проектите, по които се работи.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *