С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Нова детска градина

По нов специален проект започва цялостен ремонт на Детска градина “Младост” в подбалканското село Чернооково в община Върбица, съобщават от пресцентъра на кметството. Той предвижда изграждане на ново парно отопление, ремонтни дейности, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, преустройство на част от помещенията, оборудване и обзавеждане на детските помещения за игра и сън.

С ремонта, оборудването и обзавеждането на ДГ „Младост” в с. Чернооково нашето желание е да се подобри значително качеството на предлаганите образователни услуги, да се ограничат диспропорциите в териториалното развитие и да се предотврати обезлюдяването на района. Внедряването на мерки за енергийна ефективност ще отговори на потребността от намаляване разходите на енергия и ресурси – в съответствие с приоритетите за опазване на околната среда и добро финансово управление. С изпълнението на проекта ще се осигурят равни условия и ще се улесни достъпа до образование на деца от различни етноси и ще се подпомогне тяхната социална интеграция без допускане на дискриминация.

Общата цел на този наш проект е Насърчаване на социалното приобщаване и повишаване привлекателността на района“, коментира кметът инж. Мердин Байрям, който вече 12 години успешно управлява община Върбица.

Хората в Чернооково вече се радват на нова Сватбена зала, ново асфалтирани улици, подновена училищна сграда, а сега обновяване и осъвременяване на Детската градина.

И към края на третия си мандат инж. Байрям продължава упорито да следва идеята си да превърне Върбица в притегателно място за живеене както за младите хора, така и за привличане на повече туристи.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *