С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Нова апаратура в КОЦ

Шуменският Комплексен онкологичен център вече разполага с нов линеен ускорител и нов ехограф. В момента се извършва монтажът на новия линеен ускорител в специално изграден за целта бункер. Очаква се до месец той да заработи с пациенти.

„Новият линеен ускорител се използва за лечение на всякакъв вид доброкачествени и злокачествени тумори. Радиохирургичните интервенции имат широко приложение при лечение на мозъчни тумори и метастази в областта на главата и шията. С този апарат туморите се облъчват изключително прецизно, концентрирано и за кратко време,  без да се облъчват други части на тялото“, обясни управителят на лечебното заведение д-р Свилен Арнаудов.

Близо 5 милиона лева струва новият линеен ускорител и адаптирането на бункера, в който той е инсталиран.  Скъпата апаратура е закупена със собствени средства на КОЦ- Шумен и банков кредит, който изтегли лечебното заведение.

Отделението по образна диагностика в КОЦ- Шумен вече разполага и с нов ехограф от най-висок клас, напълно окомплектован според най-новите тенденции в ултразвуковата диагностика. Той е дарение от собственика на шуменската фирма „Алкомет“ Фикрет Индже, за което д-р Арнаудов изказа специална благодарност.

„За да поддържаме високото ниво на диагностика и лечение на пациентите се нуждаем от непрекъснато осъвременяване на техниката, с която работим“, каза още д-р Арнаудов и допълни, че тече обществена поръчка на обща стойност околво 1 милион лева за закупуване на други нови апарати.

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *