С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Нинова посети проф. Христов

Председателят на БСП Корнелия Нинова и кметът на Шумен проф. д-р Христо Христов, който беше издигнат от БСП, днес обсъдиха проблемите на общината. Един от най-болезнените въпроси за шуменци е цената на водата, която надхвърля 5 лв. и е социално непоносима за много семейства, съобщават от пресцентъра на общината.

“Едно от най-бързите решения е да се въведат две тарифи според ползваното количество. Не може бедните, които изнемогват да си платят вода за пиене и тези, които си пълнят басейните да плащат еднакво. Има двойни тарифи в европейски държави, както и водни помощи за социално слабите.”, заяви по време на разговора г-жа Нинова.

Обсъдена беше и темата за индустриалната зона в града и нейното бъдещо развитие. “Общините имат нужда от инвестиции, за да се развива икономиката и да се откриват нови високо платени работни места”, заяви кметът Христов.

Корнелия Нинова се ангажира парламентарна група на коалиция „БСП за България” да помага на кметовете чрез законодателни инициативи за реална децентрализация на местната власт.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *