Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Не палете!

Десет от новите контейнери за битови отпадъци, които бяха поставени в северната част на града, вече са повредени,съобщават от пресцентъра на Община Шумен. Работници от общинското предприятие по чистотата се натъкнаха днес, на ул. „Ген. Драгомиров“ до сухата чешма на запалени отпадъци и обгорени съдове.

От администрация напомнят, че през миналата година бяха закупени 725 контейнера. 555 лева без ДДС струва на общинския бюджет само един от тези казани. Преди около месец приключи поставянето на новите съдове, а от началото на годината досега има немалко увредени от изхвърлени в тях запалени предмети. „Още по-опасно е, когато те по някакъв начин попаднат в машината за сметосъбиране. Горящите предмети могат да увредят новите камионите“, обясни гл. инж. Сашко Велев от ОП „Чистота“.

На лицевата страна на съдовете за смет са поставени и стикери, които показват, че изсипването на горящи отпадъци е забранено. От администрацията призовават гражданите да не изхвърлят гореща пепел, сгурия или запалени предмети в контейнерите за смет. Санкцията за неспазване на указанията е 500 лева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *