Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 105

Не отлагайте!

Не отлагайте преглед заради пандемията от COVID-19! С този апел излезе днес ръководството на Комплексния онкологичен център в Шумен.

„Пандемията  COVID-19  временно отклони вниманието от профилактиката на онкологичните заболявания. Напоследък  в КОЦ- Шумен има увеличение на пациентите с авансирали онкологични проблеми, заради с месеци отлаган  преглед при специалист.“ – това каза управителят на лечебното заведение д-р Свилен Арнаудов.

В Комплексния онкологичен център има голям наплив от пациенти, но екипът се справя с допълнителното натоварване. Възстановени са плановите операции и всички видове дейности, които извършва КОЦ- Шумен. Много от работещите вече са имунизирани срещу коронавирусната инфекция, което създава условия за нормален работен график.

„Няма противопозания за ваксиниране срещу  COVID-19 на излекувани от онкологични заболявания, ако нямат препоръки да се въздържат от имунизация заради други придружаващи болести“, каза д-р Арнаудов. Преди поставянето на ваксина всеки да говори с  личния си лекар, който най-добре познава общото   състояние на пациента и неговите заболявания, посъветва управителят на КОЦ- Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *