Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 155

Не освободиха борда на МБАЛ

Общото отчетно събрание бе водено от стария член на борда д-р Лидия Куздова, която е избрана и в новия съвет на директорите.

Общото събрание на МБАЛ – Шумен не освободи от отговорност членовете на съвета на директорите. Това бе единствената точка на днешното заседание, по която представителите на общините гласуваха „против“. Това заяви адвокат Светлозар Петков след края на събранието.

Годишното отчетно събрание на МБАЛ – Шумен АД прие доклада на съвета на директорите за дейността на болницата за 2017 г. и одобри годишния финансов отчет на дружеството за миналата година. „По останалите точки – промяна в състава на съвета на директорите, определяне мандат на новоизбрания съвет, определяне на възнаграждения на членовете на съвета на директорите,  промяна в капитала на дружеството и промяна в устава на дружеството не се вземаха никакви решения и не се приеха никакви действия, защото в законоустановения 30-дневен срок преди провеждането на събранието, от страна на държавата не бяха постъпили никакви материали, коментира адвокат Петков.

Д-р Светлана Маркова и адвокат Светлозар Петков нямаха отговор защо държавата не е увеличила капитала на община Шумен, въпреки решението на Общинския съвет и препратиха журналистите към министъра на здравеопазването.

Той уточни, че документите за вписване на новия съвет на директорите, заедно с новия изпълнителен директор д-р Димитър Костов, са внесени в Агенцията по вписвания и всеки момент се очаква резултат. Материалите са заявени вчера, законовият срок е 3 работни дни, така че в началото на другата седмица очакваме да бъде вписан новият борд, каза адвокат Петков. Той уточни, че д-р Костов присъства днес на събранието като гост. Събранието бе водено от д-р Лидия Куздова от стария борд, която е включена в и новия борд. Към момента все още действа старият изпълнителен директор и предишният борд, коментира адвокат Петков.

Засега д-р Димитър Костов присъства на събранието на МБАЛ само като гост.

Д-р Светлана Маркова, зам.-кмет на община Шумен, припомни, че на сесията на Общинския съвет има взето решение за промяна на капитала, но досега няма постъпили материали, въпреки решението на съветниците. „Защо държавата не е предприела действие след като община Шумен си е изпълнила законовите ангажименти, не мога да кажа“, каза д-р Маркова. И допълни, че увеличението на капитала трябва да се поиска от държавата, което Община Шумен е сторила с решение на ОбС. „Защо държавата все още не го е направила, трябва да поискате становище на министъра на здравеопазването“, уточни адв. Светлозар Петков.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *