Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 490

Не на наркотиците

Регионална здравна инспекция организира кампания по повод 26 юни – Световния ден за борба с наркоманиите.  Откриването е на 27.06.2018 г. (сряда) от 11,30 ч. на басейн „Аква свят“ в гр. Шумен. За всички участници в инициативата организаторите са подготвили забавни игри, изненади и награди. Здравно-образователна кампания е с превантивна цел и е под мотото „Ваканция без риск“. Целта на инициативата е да се припомни на младите хора, че една ваканция носи и своите предизвикателства. В рамките на кампанията, РЗИ предоставя и скринингова кампания за измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи с уред „Smoker Lyzer”.

С  ученици от VIII – XII клас на шуменските училища ще се проведат беседи и презентации на тема: „Вредата от употребата на наркотици“.

Кампанията се реализира съвместно с Общински здравен център (ОЗЦ) гр. Шумен и Български червен кръст (БЧК) – Шумен и със съдействието на градски басейн „Аква свят“ и „МЕГГЛЕ“ България ЕООД.

Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици се чества от 1987 г. всяка година на 26 юни, по решение на Общото събрание на ООН. Той служи за повод да се напомни за една от целите на страните, членуващи в ООН, а именно-да се създаде международно общество без наркотици. На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. Денят се отбелязва в България от 1988 година.

С отбелязването на този ден привличаме вниманието на хората върху сериозността на проблема и разпространението му. Всеки трябва да бъде информиран, за да може да помисли с какво може да помогне на децата и подрастващите да се предпазят или да преодолеят този проблем.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *