С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Не избраха омбудсман

Адвокат Стоян Стоянов, който спечели конкурса за обществен посредник на Община Шумен, не бе избран на днешното заседание на Общинския съвет. За неговото назначаване на тази длъжност гласуваха 21 съветници при необходими 28.

По време на конкурса комисията е поставила оценка 4,55, а кандидатът е показал е много добро познаване на нормативните актове, уреждащи статута на обществения посредник, добри комуникационни умения, висока езикова култура и умения за убеждаване и медиация, както и мотивация за изборната длъжност, пише в протокола на комисията.

Стоян Стоянов, който е действащ адвокат и председател на Управителния съвет на шуменското Ловно-рибарското дружество „Сокол“, преди гласуването заяви пред съветниците: „Кандидатствах за обществен посредник с ясното съзнание какви задачи и отговорности има на тази позиция. Работя в областта на гражданското, търговското, трудовото и административното право, имам достатъчно опит, експертиза и квалификация за да изпълнявам задълженията си качествено и в полза на гражданите”, но това не му стигна да убеди съветниците да гласуват за него.

Предстои да бъде обявен нов конкурс за длъжността, както и да бъде избрана комисия за избора.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *