Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 940

Неясноти за паркирането

Отново няма мотиви за исканото от ОЖИ увеличение средно с 10 процента на цените за абонаментно паркиране и престой в паркингите на Шумен. Защо точно 10, а не 5 или 6, попитаха съветници по време на заседанието днес на правната комисия към Общинския съвет в Шумен, свикана от председателя Светлозар Петков. Отговор от страна на управителя Юлиян Вълчев нямаше, освен уточнението, че вдигането на цените е да предотврати престояването на автомобили по цял ден на дадено паркомясто. Решението ще се вземе на предстоящата сесия в края на месеца, там ще се обсъжда и дали работещите в Шумен в системата на МВР ще получат преференции за паркиране.

Икономическите показатели на предприятието сочат 90 000 лв. печалба на дружеството при 5-6 хиляди в предишни години. Приходите се изчисляват на 417 544 лв., а разходите на 327 000 лв. В новата план-сметка не са заложени средства за обособяване или строителство на нови паркинги, съобщи Вълчев.

Искането на кмета на Мадара да получи статут на второстепенен разпоредител не получи решение от комисията, тъй като имаше само един глас „за“, 3-ма се въздържаха и 2-ма бяха против. Второстепенните разпоредители са определени в закона и кметовете не фигурират сред тях, коментираха от финансовия отдел на общината.

Докладната на съветник Добромир  Драев за избор на комисия за наблюдение, анализ и контрол на работата на ВиК и предложението му общината да тегли 10-милионен заем за възстановяване на алтернативни водоизточници, остана без разглеждане, тъй като поради късното внасяне на документа, липсва становище на общината. Правната комисия вероятно ще има ново заседание, на което ще се произнесе.

Правната комисия одобри решението на община Шумен да обяви конкурс за нов управител на КОЦ поради навършване на пенсионна възраст на досегашния управител д-р Сотир Караниколов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *