Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

“Непогребана” крава – 1000 лева

Илюстративна крава.

Илюстративна крава.

1000 лева за умряла и “непогребана” крава трябва да плати шуменската фирма “Еделвайс” ЕООД, която има кравеферма в покрайнините на града.

Санкцията е била наложена от Директора на Областната дирекция по безопасност на храните на 1 октомври м. г., а в петък Шуменският районен съд отхвърлил шалбата на управителя Ивелин Иванов срещу глобата.

Според материалите по делото на 24 септември м. г. длъжности лица от ОБДХ-Шумен извършили проверка в обект-кравеферма, намираща се в покрайнините на града. Проверката установила, чеот два дни там има труп на умряло животно – крава с ушна марка №BG 30776633.

Въпреки това собственикът не бил уведомил незабавно обслужващия обекта ветеринарен лекар и обекта за обезвреждане на странични животински продукти. На Ивелин Иванов бил съставен акт, а впоследствие било издадено и наказателното постановление за 1000 лева глоба.

Казусът започнал още на 22 септември към 17.30 ч, когато на д-р Едмон Маринов в качеството му на общински ветеринарен лекар на Община Шумен му се обадили, че граждани са забелязали в покрайнините на града труп на умряла крава. Впоследствие докторът установил, че животното е на “Еделвайс”. Маринов звъннал на собственика, но той, според материалите по делото казал, че “не може да му обърне внимание, тъй като е на маса”. Признал, че наистина има умряла крава. Едва след този разговор бил задействан и ветеринаря на фермата.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *