Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 813

Неоткрити надежди

Първо място за ЦНСТ Каспичан и спектакъла „Седянка“.

В Приморско стартира XII национален конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания „Неоткрити красиви Надежди  2019“, организиран от шуменското Сдружение „Сияйна зора“. Участниците са от различни по вид социални услуги като в първия конкурсен ден на сцената с разнообразни прояви се представиха участници от социалните домове. Първото място беше присъдено от журито на участниците от селище „Качулка“ – миналогодишните фаворити. Този път те се представиха със пиесата „Женско царство“, специално адаптирана за спецификите на участниците. Екипът на „Качулка“ получиха награда „Светло сърце“ в категория : адаптация на текст и категория оригиналност за създаване на сценична среда за художествена  програма на хора с ментални увреждания – статуетка и грамота. На второ място се класира дом  „Св. Пантелеймон“, община Каварна, а трети останаха участниците на „Св Йоан Търновски, община В. Търново. Те обаче взеха наградата на публиката със спектакъла „България от векове за векове“. Първия ден завърши с концерт на странджанската народна певица Златка Ставрева.

Селище “Качулка”

Вторият ден започна с поздрав към всички участници от децата от ЦНСТ „Атия“, община Созопол. Първото място отиде в ЦНСТ Каспичан със спектакъла „Седянка“. Втори останаха защитеното жилище от с. Просторно, община Разград, на трето място се класира защитено жилище за близнаци от община Аврен. Наградата на публиката отиде в дебютантите на втория конкурсен ден  – защитено жилище 1 И 2 гр. Дебелец, община Стралджа.  В подкрепа на участниците  в извънконкурсната програма се включи певческа група  “Надежда” от гр. Средец . Днес конкурса продължава с представянето на социални услуги за хора с психични проблеми.

Дом “Св. Йоан Търновски”, В. Търново.

Дом “Св. Пантелеймон”, Каварна

Конкурсът се реализира по проект към фонд „Социална закрила“ към МТСП. Вчера в рамките на конкурса се проведе и творческа среща  за специалистите, работещи по места на тема „Възможности за сътрудничество и партниране в сферата на социалните услуги“, организирана от Сдружение „Сияйна зора“, съвместно с НАСО.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *