С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

Неоткрити красиви надежди *22

Тринадесетото издание на конкурса „ Неоткрити, красиви Надежди“ за хора с ментални проблеми на сдружение „Сияйна зора“ стартира днес, съобщават от пресцентъра на организацията. Тази година той ще се проведе в Китен, със съдействието на Кметство Китен, народната певица Златка Ставрева и Туристическа камара гр. Приморско. Изданието се реализира и с подкрепата на Община Шумен. В дните на конкурса на сцената на „ Неоткрити, красиви Надежди“ ще вземат участие повече от 250 участници от общините Шумен, Поморие, Бургас, Стралджа, Велико Търново, Разград, Варна, Сливен, Дряново и др.

Участници от различни социални услуги в страната  /ЦНСТ, СД, ЦРСИ, ДЦ/ ще се представят с сценични програми, които са подготвяли под ръководството на техните социални работници и специалисти по места. „ Неоткрити, красиви надежди“ има конкурсен характер. Сценичните програми ще бъдат оценявани от жури от специалисти в областта на сценичните изкуства. Целта на организаторите е да популяризират работата на социалните специалисти и да покажат, че хората с ментални увреждания също имат възможности, които биха могли да представят пред обществото умело ръководени от трудотерапевти и социалните работници. Това е една среща с възможност за обмяна на идеи и нови социални контакти за ползвателите на социални услуги.

Наградите и статуетките на номинираните участници и специалисти, наградата на публиката, както и паричният награден фонд за призьорите е осигурен от шуменци, чрез инициативите на сдружение „ Сияйна зора“, „ Мартенички за надежда “, Великденски благотворителен базар и „ С дъх на билки“ Сдружението е получило подкрепа за конкурса и от редица фирми от град Шумен и страната.

В подкрепа на хората с ментални увреждания и техния конкурс в извънконкурсната програма ще вземат участие певчески и танцови формации от гр. Китен и гр. Приморско, както и странджанската народна певица Златка Ставрева, която също така е част от журито.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *