Маските: за (зелено) или не (червено)?

or

гласували: 129

Недостиг на медици

Д-р Димитър Костов определи ситуацията в МБАЛ Шумен като критична. По думите му към момента пациентите в инфекциозно отделение са над неговия капацитет, разкрива се COVID сектор и в първо вътрешно отделение. Поради увеличаващия се брой на заразени лекари и медицински сестри е изключително трудно да бъде организирано обслужването на всички пациенти, смята управителят на здравното заведение.

Констатацията д-р Костов изрази по време на работната среща на областния управител проф. Стефан Желев във връзка с епидемичната обстановка и разпространението на COVID-19 на територията на област Шумен. В срещата участваха директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова, директорът на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов, директорът на ЦСМП д-р Илиян Илиев, управителят на КОЦ Шумен д-р Свилен Арнаудов, управителят на МБАЛ Велики Преслав д-р Йошенка Ненчева, управителят на ДКЦ 1 Шумен д-р Магдалена Ангелова, заместник-кметът на община Шумен д-р Светлана Маркова, управителят на СБАЛК Мадара д-р Стойнев и представител на Българската асоциация на специалистите по здравни грижи в Шумен.

„За да бъде преодоляна тази ситуация, болницата разчита на солидарността и подкрепата на лекари и сестри от други лечебни заведения и от извънболничната помощ“, каза областният управител проф. Стефан Желев. Според него с цел ограничаване на разпространяването на заразата в областта е необходимо да се извършва по-стриктен контрол към всички, а хората да  бъдат отговорни към себе си и към своите близки.

Апелът на здравните власти към всички е да се спазват мерките за задължително носене на предпазните маски в закрити помещения, да се избягва струпването на хора, да се спазва физическа дистанция,  да се извършва редовна дезинфекция на работното място и вкъщи.

Епидемичната обстановка, необходимостта от затягане на контрола и въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Шумен ще бъдат обсъдени на 14 октомври на заседание на Областния кризисен щаб.

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *