С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

На скорост

648 нарушения на скоростта са установени по време на специализираната полицейска операция , която се проведе в област Шумен от 9 до 15 октомври. 255 от нарушенията са в населено място, а 393 водачи са засечени да управляват със скорост над максимално разрешената извън населени места. Наложени са 647 глоби с фиш и един акт за установено административно нарушение. Местата за контрол в населено място са били 9 , пет точки е имало по първокласните пътища в региона, 2 на участъци по второкласни пътища.

„Рекордите“ в и извън населено място са установени в понеделник. Най-високата установена скорост по време на операцията в населено място е на водач на лек автомобил Порше. Засечен бил да шофира в село Радко Димитриево на 12 октомври със 127 км/ час при разрешени 50 в населено място. Законът предвижда лишаване от правото да управлява за срок от 3 месеца и глоба в размер на 900 лв.

Електронен фиш и глоба в размер на 750 лева ще получи водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ , който бил засечен да шофира със 160 км/ час при максимално разрешени 90 край село Ивански на 12 октомври. На същата дата, два часа по-късно, малко след 14:30 часа мобилната камера „запечатала“ водач на лек автомобил Ауди, който преминал със 154 при разрешени 90 км/ час. Издаден му е електронен фиш с глоба в размер на 650лева.

От началото на годината до края на месец септември са установени 19 253 нарушения на скоростните режими. С концентрация на алкохол до 1,2 промила са установени 94 водачи, а с над 1,2 промила – 105. След употреба на наркотични вещества зад волана на превозни средства в региона са засечени 31 водачи. През първите 9 месеца на годината при проверки са били установени 340 неправоспособни.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *