Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 324

На предучилищна – по желание


Родителите сами да преценяват дали 5 и 6-годишните деца да посещават предучилищна група, предлагат от Община Шумен. Предложението, съобразено с препоръката на Медицинския областен съвет, е изпратено до министъра на образовнието и науката Красимир Вълчев. С него се иска децата, записани за задължително предучилищно образование в целодневна, полудневна и почасова организация в детска градина/училище на територията на община Шумен през учебната 2020/2021 г., да могат да отсъстват по желание на родителите до 2 месеца след писмено уведомяване на директора, уточняват от пресцентъра на Община шумен.
В писмото са приложени и препоръките на медицинския съвет с оглед на непрекъснато увеличаващия се брой заразени с COVID 19 и контактни лица на територията на общината както и сред педагогическия и непедагогическия персонал в детските градини и училища.
Разрешението става със заповед на министъра, по реда, разписан в параграф 1, ал. 3 от Преходните и заключителни разпоредби към Наредбата за допълнение на Наредба № 5 от 2016 г. за предучилищното образование, публикувана в ДВ бр. 95 от 2020 г. и влязла в сила от 6. 11. 2020 г.
От общинската администрация съобщават, че се очаква заповедта на министъра на образованието, с която да се даде възможност на родителите да преценят дали 5 и 6-годишните им деца да посещават през този период детско или учебно заведение.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *