С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

На по три ракии

Удар в главата с брадва получил доведен син от пастрока си, защото – на три големи ракии, приличал на спотаил се крадец. За тая драма се научи нашият Селкор и бърза да я разкаже.

Трилърът се разиграл през декември миналата година в село Хърсово. Всичко започнало по семейному. 57-годишният Ангел Ангелов отишъл на гости на майка си Юрдан и втория й мъж Исмаил. Двамата били приятели. Седнали на софра, яли, пили домашна ракия. Всеки от мъжете ковнал по 300 грама, след което Исмаил изпратил “сина си” Ангел и така завършила вечерта.

Да, ама не, както казваше Петко Бочаров. Явно градусът на напитката бил предоволен, тъй щото Ангел не могъл да премине кой знае какво разстояние, ами се наложило да полегне край дувара и заспал дълбоко.

Дворните кучета обаче усещали, че някой е навън и не спирали да лаят. Исмаил, притеснен да не би крадци да са дошли в имота му, грабнал една брадва и излязъл да провери каква е тая гюрлутия. В тъмното, на стотина метра от двора си, край един запуснат кантар за животни Исмаил се натъкнал на лежащ човек. Изкарал си акъла и реагирал първосигнално – замахнал и праснал силуета по главата с тъпата страна на брадвата.

Оня извикал и Исмаил познал Ангел по гласа. Исмаил веднага го вдигнал и видял, че главата му е в кръв. Развикал се, влетял в комшиите да търси помощ. Повикали линейка и откарали Ангел със счупен череп и вътрешно мозъчен кръвоизлив в Шуменската болница. В линейката се качил и Исмаил.

Заради тая постъпка срещу него по-късно започнало дело, но той признал вината си и сключил споразумение с прокуратурата за 3-месечна условна присъда с 3 години изпитателен срок. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

От Селкора

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *