С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

На исторически фестивал в Румъния

Делегация от Община Шумен, начело със заместник-кмета по строителство и екология Боян Тодоров, беше на тридневно посещение в побратимения румънски град Браила, съобщават от пресцентъра на кметството. В състава на делегацията бе и общинската съветничка Димитричка Недева. Визитата е по покана на кмета на Браила Виорел Мариан Драгомир.

В Браила Шумен беше представен от регионалния клуб на Националното дружество „Традиция“, който взе участие в историческия фестивал „Владислав I“. Шуменските реконструктори бяха единствените участници от чужбина. По време на фестивала те представиха занаяти от епохата на Средновековието.

Кметът на Браила Виорел Мариан Драгомир изказа благодарност към реконструкторите от Шумен за участието им във фестивала, защото това е превърнало събитието от национален в международен фестивал.

Историческият фестивал „Владислав I“ се провежда за трета поредна година и вече е най-големият по рода си в Румъния. В програмата се включват възстановки, демонстрации, шествия, работилници и изложби.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *