Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 824

На добър час!

8360 ученици в Община Шумен, разпределени в 363 паралелки, тръгват днес на училище. За първи път прага на класната стая прекрачват над 700 първокласници, с 35 по-малко от предходната година.  Ремонтирани са класните стаи, обновени са дворните пространства, осигурени са учебниците и учебните помагала, както и учители по всички предмети.

В Трето основно училище посрещат новата учебна година с близо 1000 ученици, от които 99 първолаци. Планът е изпълнен и няма свободни места, което е удовлетворение за ръководството на училището. „Добре дошли скъпи ученици в  нашето училище. Училищният звънец отново ни събира, за да започнем да се учим, да се образоваме, да се научим а бъдем добри граждани. Днес е най-трепетният ден за първокласниците. Вашите учители с много любов и грижа ще ви учат на първото „А“, „Б“, ще ви държат ръката, за да напишете думичките „мама“, „родина“. Днес започваме един сериозен процес и нека да приключим учебната година с високи постижения. Това зависи от всички нас. Бъдете добри, търпеливи, трудолюбиви. На добър час!“ . Така посрещна своите ученици дългогодишният директор на Трето основно училище Илка Карева.

„Бъдете отворени към  модерния съвременен свят на дигиталното образование, но и съпричастни с националните традиции и ценности, така необходими в днешното време на глобализация. Нека бъдем отговорни и и упорити в тази нелека мисия и окрилени от обич към възпитаниците, защото само чрез мъдростта на премерената толерантност професионалните ни усилия ще бъдат приети от децата и ще дадат желания резултат“, се казва в приветствието на началника на РУО Светлана Милева, изпратено до всички училища.

Директорът на Профилирана математическа гимназия „Нанчо Попович“ Вилиола  Любенова посреща с удовлетворение новата учебна година. „Пожелавам на учениците на гимназията и на всички преподаватели една успешна, спокойна и щастлива учебна година. За нас тя е успешна като прием. Имаме 805 ученици, всички паралелки в осмите класове са запълнени с максимален брой ученици. В пети клас имаме 2 паралелки с 52-ма ученици. За тях работят 55 учители – всички с квалификации, имаме трима доктори, така че кадровият ни потенциал е много добър и на ниво. Посрещаме новата учебна година успешно, дано да я изпратим още по-успешна от предишната“, каза преди откриването Вилиола Любенова.

Послание за успешна нова учебна година до всички ученици изпрати и кметът на Шумен Любомир Христов. „Първият учебен ден е съпроводен с много вълнения и емоции, защото е празник, в който се обръщаме с много обич и признателност към нашите любими учители, към онези, които със всеотдайност и любов са ни повели по трудния път на знанието. Скъпи ученици, пожелавам ви с търпение и воля да постигнете мечтите си, да развиете таланта си и да бъдете достойни граждани на Шумен, България, Европа и света. На вас уважаеми учители, пожелавам да съхраните енергията, надеждата и вдъхновението на професионалисти, осъзнаващи значимостта на своята мисия. Нека да си пожелаем здраве, воля и упоритост. На добър час!“, се казва в приветствието на градоначалника.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *