Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 824

На добър час!

В условията на всички необходими мерки и мероприятия за сигурността на здравето на всички, днес в Заседателна зала на Младежкия дом кметът на община Върбица инж. Мердин Байрям поздрави зрелостниците. Въпреки пандемията от коронавируса випускниците на СУ “Св. Пайсий Хилендарски” успяха да почувстват своя празник, да получат необходимото внимание и да споделят откровения с кмета на общината. А сега накъде, попита инж Байрям всеки абитуриент. Отговорите бяха толкова разнопосочни, колкото и броят на самите абитуриенти- 38. Едни обявиха , че ще поемат по пътя на техническите науки, други ще са нашите бъдещи педагози, военни, лекари, фармацевти, медицински сестри и компютърни специалисти- шарена палитра от мечти и дръзновения, които градоначалникът приветства и напомни, че община Върбица има особено голяма нужда от бъдещи медицински специалисти и архитекти, и именно на тях предлага прекрасни условия за финансово подпомагане в обучението.

“Вие вече знаете, че да си добър ученик не е никак лесно, а да бъдеш добър студент е още по-трудно, изискват се много труд и усилия. Така е и в живота. Значимите неща се постигат трудно, с много усилия, но затова са и много ценни. Пожелавам Ви да реализирате мечтите си в страната ни, в родния град. Защото, когато човек е близо до корените си, той може да се справи с всякакви трудности, които животът ще му поднесе! Бъдете здрави, и трупайте успехи” , каза кметът на младите хора.

Всеки зрелостник получи плик със символична парична сума. От името на всички млади хора в класовете 12 “А”и “Б” , Айше Расимова и Алкан Фикретов изразиха огромна благодарност за оказаното им внимание. Накрая всички участници в традиционната среща си направиха обща снимка за спомен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *