Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 562

На добър път!

Вече осем години в навечерието на 24-ти май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, кметът на Община Върбица инж. Мердин Байрям посреща зрелостниците от СУ “Св.Св. Паисий Хилендарски“. И днес той при него дойдоха младите хора от двата зрелостни випуска, заедно със своите класни ръководители. Завладени от емоциите от матурата по български език и литература, младежите си припомниха случки от годините, в които заедно са пораствали и покорявали света на знанията.

Кметът Байрям не пропусна да зададе въпрос на нито един от 50-те випускници за това накъде ще поемат, кои са науките които ги вълнуват, и на кои от тях ще се посветят. Младите хора разказаха за намеренията си и за интереса си към специалности като корабно инженерство, кинезитерапия, стоматология, икономика и др.

Инж. Байрям обясни на младите хра какви специалисти са особено нужни на община Върбица. Запозна и двата випуска с решението на Общинския съвет, по силата на което студенти по специалностите медицина и архитектура могат да бъдат подпомагани като им бъдат заплащани семестриалните такси от общината, при условие, че след завършването си ще се върнат да работят 5 години на нейната територия.

В края емоционалната среща общинският кмет връчи на всеки зрелостник плик, в който имаше символична парична награда и пожела здраве, щастливи абитуриентски вълнения, попътен вятър и покорени мечти за едно красиво бъдеще в живота на всеки. “Където и да сте, драги младежи, знайте и помнете, че вратата на община Върбица ще бъде винаги отворена за вас!”, каза в заключение градоначалникът.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *