Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 804

На добър път!

 

„Търсете книгите, защото в тях ще намерите вечния живот.“ С тези думи на Константин Преславски от неговото „Учително евангелие“  отличничката на випуск 2019 на Шуменския университет Деница Мичева призова абсолвентите да вървят уверено по своя път. По време на церемония по промоция на абсолвентите в зала „Арена Шумен“ днес тя приветства своите преподаватели, които са оставили дълбока и трайна следа във всеки от студентите със своите идеи, доброта и сърдечност. „ Днес е краят на едно четиригодишно пътуване към себе си, търсейки правилния път. Днес е и краят на безсънните нощи, дебелите книги и учебници, забавните ситуации по време на лекции и упражнения. Но това е и началото на един нов път. Пожелавам на всички  колеги с труд и упоритост, с борбен дух и търпеливост да се реализират професионално. Стремете се към високи върхове и винаги носете интелектуалната енергия и вдъхновение в себе си.“, каза Деница Мичева в своето приветствие.

Ректорът на Университета проф. д.и.н. Георги Колев приветства завършващите и за пореден път им напомни да не забравят никога, че са възпитаници на един от най-добрите университети в страната, с прекрасни преподаватели, посветили живота си на науката и обучението на младите кадри.

Приветствие от името на кмета на Шумен Любомир Христов поднесе зам.-кметът по образование Найден Косев.

Тази година в Шуменския университет завършват 1700 бакалаври, 740 от които получиха днес своите дипломи по време на тържествената церемония. Сутринта бяха връчени дипломите на абсолвентите  от факултетите по хуманитарни науки, природни науки, технически науки и факултета по математика и информатика започва, следобед от 13 ч. е церемонията за абсолвентите от  Педагогическия факултет.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *