С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 69

На дело в Шумен

Обвинителен акт за причиняване на смъртта на четирима души в автомобилна катастрофа е внесла Окръжната прокуратура в Шумен срещу 47-годишния Валентин В., дългогодишен служител на ОЗ “Охрана” в Силистра. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от съда, съобщи говорителят на Апелативната прокуратура във Варна Илка Катрева. Произшествието е станало на територията на Силистренския съдебен окръг, но тъй като подсъдимият е служител на съдебната система, обвинителите в Силистра си направили отвод по случая и той бил даден на прокуратурата в Шумен. Предстои Върховната касационна прокуратура да определи съда, в който ще бъде гледано и самото дело, като е много вероятно това да бъде Шуменският окръжен съд.

Катастрофата е станала на 8 юни м. г. след челен удар между “Тойота” и “Мазда” . Зад волана на Тойотата бил Валентин В., а “Маздата” карал един от загиналите – Ахмед Р., който нямал шофьорска книжка. Валентин с компания се връщал от неуспешен риболов, а Ахмед с пълна кола с хора отивал на излет за трюфели.

Двете коли се ударили челно заради навлизане на колата на Валентин В. в лентата за насрещното движение по пътя Дулово – Алфатар. На място загинали и двама пътници от колата на Ахмед Р., починал и спътникът на Валентин, който се возел на предната седалка до него. Четвърти човек от колата на Ахмед пък бил със средна телесна повреда, по-леко ранен бил петият мъж в колата.

Нито правоспособният Валентин В., нито неправоспособният Ахмед Р. са употребили алкохол, гласи заключението на съдебно-химическата експертиза.
Окръжната прокуратура в Шумен е посочила в обвинителния си акт като причина за инцидента проявената самонадеяност на подсъдимия и неспазването на правилата за движение по пътищата.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *