Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 104

На басейн в Герлово

В летните жеги ще намерите прохлада в басейните на многофункционален спортен комплекс “Герлово” във Върбица. Комбинацията от спорт, въздух и вода, е приятел на здравето, смята общинският кмет инж. Мердин Байрям, който посвещава управлението си на съзиданието, на превръщането на руините в съвременни комплекси за отдих и туризъм.

Спортният комплекс, който е разположен в зоната на курорта на гр. Върбица, известен и с двата минерални извора, заема 16 дка застроена площ и вече няколко години е желаното място за върбичани и гостите на града в летните горещи месеци. Комплексът разполага с модерно оборудвани зали за спорт, басейни- голям и малък, бар с разхладителни напитки и топли закуски, безплатен паркинг, любезен персонал, зали за фитнес и други видове спорт заедно с игрищата на открито, а приятната обстановка и чистият балкански въздух са допълнение към летните емоции, смята инж. Байрям . Комплексът  работи всеки ден (без прекъсване в събота и неделя) от 10.00 до 19.00 часа.

Прохлада можете да намерите и в новия Екопарк – най-новата придобивка на жителите на община Върбица. Той е разположен сред вековна борова гора. По проекта на общината е направена повече от километър алея, по която са разположени пейки, беседки, фитнес уреди и паркова мебел със специален дизайн, съответстващ на околното еко пространство.
Благоустрояването на горската зона на изхода на Върбица е направено отново със собствени средства от бюджета на общината. Изпълнители на обекта са работници от общинското предприятие “БКС”, създадено пак по идея на кмета инж. Байрям.

Едновременно с това не спира изграждането на детски площадки, улици, преасфалтиране, работа по последната фаза на физкултурния салон на средното училище, продължават дейностите и по довършителните работи на новата болница. Инж. Байрям не пропуска възможност и за свои лични дарения в полза на хората. Неотдавна с лични средства той осигури всички строителни материали за ремонт на покрива на  джамията в Смядово. Мисля, че когато става въпрос за “Божиите места” били те джамии или църкви, нито един богомолец не бива да подминава възможността да помогне толкова, колкото му стигат силите и възможностите. Един камък дори положен от сърце, би направил денят му спокоен и смислен!” – казва градоначалникът на Върбица.

Идеята на инж. Байрям е във всяко населено място да се създават по-добри условия за живот, за спорт и отдих и всичко това той реализира в по-голямата част със собствени средства на общината. И успява, защото харченето на всеки лев на данъкоплатците е дълбоко премислен и вложен по възможно най-добрия начин.

Последна фаза и довършителни работи по новия физкултурен салон на средното училище във Върбица.

Лично дарение на кмета на Върбица инж. Мердин Байрям за ремонт на покрива на джамията в Смядово.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *