С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Национален пленер по живопис

Част от художниците, заедно с Йордан Йорданов, куратор на пленера.

На 27 май започва III Национален пленер по живопис „Земя на славни предци“ под егидата на кмета на Община Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на общината.

Пленерът ще продължи 5 дни, а откриването на изложбата с творбите на художниците ще е на 31 май о 13,00 часа в ОХГ „Петър Персенгиев“, гр. Нови пазар.

Куратор на пленера е добре познатият местен художник Йордан Йорданов.

В тазгодишното издание ще участват 14 художници: Атанас Атанасов, Ивелина Иванова и Красимир Арсов от град Шумен, Емил Паралюзов от град Враца, Валентин Шалтев, Симеон Кръстев и Мария Бакърджиева от град София, Магдалена Петкова от град Велико Търново, Димитър Евстатиев от град Благоевград, Росен Кавръков от град Стара Загора, Анета Стоянова от град Пловдив, Лиляна Русева от град Банско и Борислава Борисова и Йордан Йорданов от град Нови пазар.

По традиция всеки от художниците ще дари по две картини за фонда на галерията.

И тази година няма да бъдат забравени малките художници от „АртЕлие“ при НЧ „Христо Ботев-1872“, гр. Нови пазар, който също ще участват в пленера. На 29 май те ще рисуват в Държавното предприятие „Кабиюк“, край Шумен. Редом с тях ще бъдат и опитните художници от националния пленер. За малките художници сме подготвили изненади изпълнени с приятни и незабравими мигове, съобщават от общината.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *