Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

НАП запечата дискотека

Тайни клиенти от „Фискален контрол“ към ТД на НАП Варна посетиха дискотека-нощен клуб в Шумен и откриха нарушения на данъчното законодателство, с цел да се укрият реалните обороти. На собственика на нощния  клуб са съставени 2 акта за административно нарушение и е издадена Заповед за налагане на принудителна административна мярка, като обектът ще бъде запечатан за срок от  10 дни.

Още на входа на фискалните агенти  не са  издадени касови бонове за такса вход, която е в размер на 8 лева на посетител. При извършената проверка варненските данъчни са установили и близо 200 лева разлика в наличните пари в касата и отразеното на касовия апарат. Проверката в Шумен е част от контрола, който НАП Варна осъществява на територията на цяла Североизточна България.

Засиленият контрол на търговците в Североизточна България се  извършва от инспекторите от „Фискален контрол“ към ТД на НАП Варна. Фискалните агенти  следят за наличие на касови апарати, издаване на фискални бонове и реално отчитане на оборотите.

От НАП Варна напомнят на търговците, че освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец. Проверки за неиздаване на касови бележки варненските данъчни извършват и по сигнали на граждани, на които е отказано да им бъдат издадени такива при закупените от тях стоки и услуги. Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *