Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 586

Напишете разказ за гората

Като алтернатива на всички отменени събития, по повод Седмицата на гората – 2020 г., която по традиция се провежда в първата пълна седмица на месец април, тази година от 6 до 12 април, отправяме предизвикателство към всички малки и пораснали деца на България да пишат, рисуват и творят за гората, предлагат от СИДП Шумен.

Оттам приканват децата докато скучаят у дома или пък си почивате между уроците, да  разкажете своята история – свързана с гората: за незабравим и весел поход с приятели, пикник с мама и татко, разходка до някаква забележителност в горите или пък да напишат кой ви е любимият урок по Горска педагогика и какво искат да правят заедно с педагозите през лятото.  „Ако не обичате да пишете, то можете да ни изпратите рисунка или снимка, както и колаж направен от различни материали, но нека не забравяме, че темата ни е гората, любовта ни към нея и всички животинки и птички за които тя е дом“, пише още в посланието, разпратено от пресцентъра на СИДП.

Своите истории, разкази, стихове, есета или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеете можете да изпращате на електронен адрес t.dimitrova@dpshumen.bg до 31 април 2020 г.  Всички материали ще бъдат публикувани на страниците на СИДП, ПП „Шуменско плато“ и ИАГ. Така те ще стигнат до много хора от цялата страна и ще накарат децата и дори възрастните да се забавляват, четейки веселите разкази в очакване на лятото.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *