Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Накъде е водата

В ранните часове на 20.10.2021 г започна изпълнението на предвидените основни ремонти дейности за подготовка за зимния сезон, заради което водата в Шумен и няколко села е спряна за следващите 24 часа, информират от ВиК Шумен.

Към 9 ч и 30 мин. Деривация „ Тича“ е източена, което означава, че довеждащият водопровод от разпределителна шахта „Преслав“ до помпена станция 1300 и напорния водопровод от помпена станция 1300 до напорен водоем 13000 са източени и в момента вече се извпълняват изкопни работи за разкриване на участъците, върху които ще се работи.

Градската водопроводна мрежа на гр. Шумен все още се източва и за окончателното изпразване на системата ще бъде отворен пожарен хидрант в близост до градския пазар.

Вече се изпълняват ремонтни дейности на „Пети подем“, помпена станция „ Летището“ и местността „Сусурлука“. Изпразването на системата дава възможност за ремонт и подмяна на допълнителни елементи и съоръжения от мрежата, като пожарни хидранти, кранове и др.

Към момента планираните ремонтни дейности се изпълняват по предварително изготвения график.

Данни за актуалното изпълнение на планираните дейности ще бъдат съобщени в 15 часа. В случай на непредвидени обстоятелства, ще бъде публикувана съответната информация.

ВиК – Шумен се извинява за неудобството и благодари на своите клиенти от гр. Шумен за разбирането.

Пресцентър

ВиК – Шумен

Коментари

  • ХХХ октомври 20, 2021 в 10:37 am

    ВиК да спре да с измислените планови ремонти ч

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *