С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,082

Най-гадната улица

1-10Може и по-гадни улици да има в Шумен, но за живеещите на ул. “Харалан Ангелов” тяхната си е най-гадна. И това без умиление.

От там ни алармират и обилно илюстрират със снимки, че по нея има десетки дупки и скрита под тънък асфалт яма, дълбока близо метър и половина, в която всеки момент някой може да пропадне.

Става дума за участъка между спирката на Трето основно училище и блоковете на ул. “Марица”. “Години наред се кърпи, позакърпва се и се прекърпва и при всеки малко по-сериозен дъжд всички кръпки се “разпарят” и все камънак се изсипва по баира и се събира на кръстовището с улица “Петър Берон”, пише до редакцията ни Р. Здравкова и изпраща снимки и видеоклип.

“На кръстовището много отдавна липсва единият знак СТОП и многократно ставаме свидетели на разправии между шофьори. Такъв е проблемът и на пресечката с улица “Кирил Пейчинович”, където също години наред е изкъртен СТОП-ът и в общи линии всеки си кара, както е заварил положението – де се дава предимство, де не. Но това е друга тема на разговор.

1-13

Така наречената яма под асфалта се намира пред гаражите на ул. “Петър Берон” посока към ул. “В. Априлов”. Това чудо с всеки изминал ден става все по-голямо и крие много голяма опастност някой всеки момент да пропадне – може човек, може кола. По тази улица нашите деца играят, карат колелета и ние сме уж спокойни, защото улицата е задънена и няма движение по нея. (Следва измерването на дълбочината на дупката.)

1

2

Пръчката е дълга 1,47 м…

3

… и влиза почти цялата.

“Кажете как да сме спокойни, след като в тази дупка, както се вижда по снимките, изчезва пръчка от 1,50 м съвсем спокойно? Към кого трябва да се обърнем, за да се вземат спешни мерки, защото зима иде? Ямата ще стане още по-голяма, а нищо чудно точно през зимата, скрита под снега, да си вземе жертвите? Трябва ли да чакаме да се случи нещо лошо, за да се направи нещо, както в повечето случаи в нашата държава?”, питат от ул. “Харалан Ангелов”.

Коментари

  • Loveca_ септември 26, 2016 в 2:39 pm

    Чакъл и пясък са се събрали и на кръстовището на Цар Освободител с Климент Охридски и на много други места в града, но признавам, дупката е уникална.
    След дъжд, единствено големите, изчистени наскоро шахти по центъра видях да се чистят. Под моста йок.

  • Дани септември 23, 2016 в 10:21 pm

    Цялата тази публикация заедно със снимките изпратете на кмета на общината. Подайте я на гише №6 от страната на паметника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *