Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 492

Назначиха РИК

Централната избирателна комисия със свое решение от вчера назначи Районната избирателна комисия за 30 Многомандатен избирателен район – Шумен за парламентарните избори на 11 юли.

За председател е назначена Василина Кънчева от ГЕРБ-СДС, която изпълняваше функцията на последните избори за Народно събрание през април.

Заместник-председател е Мариела Великова от „БСП за България“. Второто заместник-председателско място е дадено на Веселина Маринова от „Има такъв народ”, въпреки че на консултациите при областния управител преди седмица местните партийни лидери се споразумяха то да бъде за Мария Василева от “Демократична България”.

По време на консултациите при областния управител не бе постигнато съгласие за секретарското място. На него ЦИК назначава Ахмед  Джамбазов от ДПС.

13 общо са членовете на Районната избирателна комисия в Шумен. В нея като членове влизат  още Севдалина Герджикова, Карен Гарабедян, Красимир Куртев, Виолина Йорданова, Димитър Димитров, Георги Георгиев, Хатидже Исуф, Мария Василева и Деян Станев.

РИК Шумен започва работа утре, 22 май 2021 г.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *