COVID-19: Трябва ли да има ново затягане на мерките?
Да

or

Не
гласували: 734

Над 320 полицаи охраняват изборите

Над 320 служители от структурните звена на МВР на територията на област Шумен осигуряват охраната на изборните секции и се грижат за спазване на обществения ред и противопожарната охрана  днес по време на гласуването за ново Народно събрание, съобщават от пресцентъра на ОДМВР.

От тях над 220 са от ОДМВР-  Шумен, 40 са служителите на дирекция „Жандармерия” и над 60  на РДПБЗН- Шумен.  По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда в секцията.

На разположение в областната дирекция в Шумен са  мобилни групи. Във всяка група са включени разследващи полицаи, служители на охранителна полиция и криминалисти. Подвижните групи ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.

В ОДМВР – Шумен и РУ -Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново са сформирани оперативни щабове, които са в постоянна връзка с Районната избирателна комисия, областната и общинските администрации, както и с всички институции на регионално ниво, които са ангажирани в изборния процес.

Служители на сектор “Български документи за самоличност” към ОДМВР- Шумен ще окажат съдействие на български граждани, които искат да гласуват, но са загубили, повредили или личните им документи са с изтекъл срок или откраднати. Те ще имат възможност да подадат заявления и да получат удостоверение, което служи само и единствено да упражнят правото си на глас, уточняват от пресцентъра на ведомството.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *