С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Над 200 млади театрали идват в Шумен

Над 200 млади театрали ще дойдат в Шумен за участие в XV издание на Националните ученически театрални празници. То ще се проведе от 29 март до 31 март и ще премине под патронажа на кмета на Шумен проф. Христо Христов. Откриването е от 17.30 часа пред Народно читалище „Добри Войников -1856“. Организатор и домакин на събитието е Центърът за подкрепа за личностното развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов”.

Тазгодишното изданието се посвещава на 170 годишнината от рождението на патрона Анастас Стоянов.

Програмата включва дванадесет представления на детски театрални трупи от Варна, Провадия, Хасково, Казанлък, Перник, София и Шумен.

Журито от професионалисти е в състав: Слав Бойчев – председател, Стефани Лечева, Петя Бойчева, Любен Чанев, Кирил Антонов, Боряна Йовчева и Даниела Савчева – представител на община Шумен.

Националните ученически театрални празници нямат конкурсен характер, но творческият дух по време на провеждането им, привлича като магия театралните колективи от цяла България. Празниците са съпроводени с творчески срещи и разговори, създаване на творчески контакти. Неповторимостта и настроението грабват театралните трупи още в първия ден с Дефилето по шуменските улици.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *