С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Награди за образованието

„Златна значка на Шумен“ за дългогодишния директор на ППМГ „Нанчо Попович“ Ваньо Георгиев

На официална церемония днес на откритата сцена на пл. „Освобождение“ кметът Любомир Христов и председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев връчиха Наградите на Шумен в системата на образованието.

„Златна значка на Шумен“ бе връчена на дългогодишния директор на ППМГ „Нанчо Попович“ Ваньо Георгиев.  Наградата му се присъжда за безспорните заслуги както за развитието на училището, което той успешно управлява 20 години, така и за развитието на образованието в Шумен и страната. Наградата му се присъжда и за приноса, който той лично има за популяризиране на добри практики в образователната система.

За „Ученик на годината“ с Наградата на Шумен бе удостоен Петър Георгиев Ангелов от 12 клас на ППМГ „Нанчо Попович“.

Наградата „Учител на годината в предучилищно образование“ бе връчена на Събинка Георгиева Байнова, старши учител в ДГ „Конче вихрогонче“.

„Учител на годината в начална степен“ стана  Димитринка Георгиева Рачева, учител в начална степен на СУ „Йоан Екзарх Български“.

Наградата на Шумен за „Директор на детска градина“ бе връчена на д-р Евгения Цветанова Михова, директор на ДГ „Братя Грим“.

Наградата „Директор на училище или обслужващо звено“ получи Марияна Радева Йорданова, директор на VІ ОУ „Еньо Марковски“.

В категорията с „Награда за принос в сферата на хуманитарните и педагогическите науки“ бе удостоена проф д.с.н. Соня Борисова Илиева, преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“.

В категорията „Ученическа формация“ наградата бе връчена на ученическия отбор на Школа А&Б.

За „Педагогически колектив в системата на предучилищното възпитание“ наградата отиде при педагогическия екип на ДГ „Пролетна дъга“.

Наградата на Шумен за проф. Кина Вачкова е в категорията „Академичен и научно-изследователски колектив в системата на висшето образование. Наградата се присъжда за сборника „Приносът на възрожденците за читалищното дело“.

В категорията „Юридическо лице“ наградата получи фирма „Ал и КО“.

След тържествената церемония по връчване Наградата на Шумен започна спектакълът „Споменът за утре“ на трупата на Нешка Робева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *