С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Награди за образованието

В навечерието на най-светлия български празник 24 май на официална церемония бе връчена Наградата на Шумен в системата на образованието. Събитието бе в концертната зала на обновения Младежки дом. Заслужилите учители, ученици, директори и представители на академичната общност получиха високия приз от кмета на община Шумен проф. Христо Христов и председателя на Общинския съвет адв. Ася Аспарухова.

В категорията „Ученик на годината в хуманитарната и природоматематическа област“ наградата се присъди на Весела Николова, ученичка от 11 клас на ППМГ „Нанчо Попович“.

В категорията „Ученик на годината в областта на изкуствата и спорта“ отличието се присъди на Мариян Петков, ученик от 12 клас на ППМГ „Нанчо Попович“.

В категорията „Ученик на годината в областта на професионалното обучение“ наградата се присъжда на Христомир Харизанов, ученик от 12 клас на ПГМЕТТ „Христо Ботев“.

В категорията „Студент в областта на природните, математическите и технически науки“ наградата бе за Тонислав Троев, студент в IV курс в специалност „компютърна информатика“ на ШУ „Епископ Константин Преславски“.

В категория „Учител на годината в сферата на природните, математическите и техническите науки“ се присъди на инж. Даринка Вълкова, старши учител по технологии и предприемачество в ППМГ „Нанчо Попович“.

В категорията „Учител на годината в сферата на хуманитарните науки“ наградата се присъди на г-жа Нора Баланска, главен учител по български език и литература в СУ „Сава Доброплодни“.

В категорията „Ученическа формация“ наградата се присъди на „IT Академия“ към СУ „Сава Доброплодни“.

В категорията „Педагогически колектив в сферата на средното образование“ наградата бе за колектива на СУ „Панайот Волов“ град Шумен.

В категорията „Академичен и научно-изследователски колектив от системата на висшето образование“ наградата се присъди на колектива на Катедра „Биология“ към Факултета по природни науки към ШУ „Епископ Константин Преславски.“

След официалната част за носителите на Наградата на Шумен в образованието пяха Тримата тенори, чиито изпълнения бях бурно аплодирани.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *