Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 289

Наградите в културата

Снимка Община Шумен

В Деня на Шумен – 11 май – на тържествена сесия на Общинския съвет председателят на местния парламент адвокат Ася Аспарухова и временно изпълняващият длъжността кмет на Шумен Росица Антонова, връчиха „Наградата на Шумен“ за култура и изкуство.

В раздел „Литература“ носител на индивидуална награда е Мартин Маринов за последния том от тетралогията „Завинаги“.

Колективната награда в този раздел бе връчена на екипа на Художествена галерия „Елена Карамихайлова“ за монографията „Имена в българското изкуство от Шумен“. Монографията извади 15 авторски водещи имена на шуменци, известни в цял свят, каза директорът на галерията Деян Евтимов, приемайки наградата.

Деян Евтимов, директор на ХГ “Е. Карамихайлова”.

В категория „Театър“ Наградата на Шумен получи екипът на спектакъла „Михал Мишкоед“ на ДКТ „Васил Друмев“. Наградата получи режисьорът на постановката Съби Събев.

 

В категория „Музика“ колективната бе връчена на дуо „Con Anima” – музикалният редактор от Радио Шумен Виктория Стефанова, заедно с Евридика Валентинова. 

Деница Узунова бе удостоена с индивидуална награда за „Журналистика и публицистика“ за книгата-албум „50 години Международни детско-юношески хорови празници „Добри Войников“. Тя призова :“Да се гордеем, че сме шуменци“.

В раздел „Телевизия“ колективното отличие е за Телевизия Шумен. Надяваме се Телевизия Шумен да заслужи вашето доверие, каза Красимир Кънчев, който получи наградата.

Индивидуалната награда в раздел „Изобразително изкуство“ бе връчена на Александър Величков.

В категория „Приложни изкуства“ наградата е за Ирина Василева.

Носител на колективната награда в категория „Дейци на културата и дарители“ отиде при екипа на читалището в квартал „Дивдядово“.

Наградата на Шумен за изкуство и култура“ се състои от диплом, знак на общината (плакет за колективните носители) и парична награда в размер на 800 лева за индивидуалните носители и 1 000 лева за колективните.

Депутатът Антония Димитрова връчи плакет – награда за високи постижения в изкуството на Славея Иванова – носителка на Гран при от международния фестивал в Казахстан и на множество други награди.

Снимки Радио Шумен

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *