Одобрявате ли действията на служебното правителство?

or

гласували: 83

Награда за Шумен

Община Шумен е била отличена с една от годишните награди на Националното сдружение на общините в Република България по време на официална церемония по случай отбелязването на Деня на българската община, съобщи пресцентърът на общината.

Събитието е било късно снощи в резиденция „Бояна“ в София. На церемонията присъствала заместник-кметът по икономическо развитие Росица Антонова. Отличието – почетен плакет и грамота „Общински инвеститор“ са връчени от министъра на икономиката Лъчезар Борисов на Росица Антонова и на представителя на фирма „ВИАС“ ЕООД Стоян Тодоров.

Наградата „Общински инвеститор“ в категорията за голяма община е за инвестицията на „ВИАС“ ЕООД в изграждането на завод за алуминиеви профили и елоксация, който се намира на територията на Индустриалния парк в Шумен и за строителството на бизнес и СПА хотел в непосредствена близост до Арена Шумен. Общата стойност на двете инвестиции е 42 млн. лв.. Предвижда се в завода да работят над 200 души. За обслужването в хотела и допълнителните търговски обекти ще бъдат наети над 50 души.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *