С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Награда за инвестиции

 

Община Шумен получи почетна награда и кристален плакет за най-много инвестиции през 2017-та година на специална церемония „Инвеститор на годината“, която се проведе късно снощи в Концертната зала на Военния клуб в София. Отличието бе връчено на кмета Любомир Христов, съобщиха от пресцентъра на общината.

Събитието се организира от Българската агенция за инвестиции и представя резултатите от проведения за 12-та поредна година конкурс, който има за цел да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани у нас през предходната година.

Водещи критерии при определяне на победителите са обемът на инвестициите и броят на разкритите работни места.

Любомир Христов благодари за наградата и за това, че усилията на местната власт са забелязани. „В резултат на общите усилия на местната и държавната власт и на активната съвместна работа с ръководството на Индустриалния парк в тази част на промишлената зона в Шумен вече са инвестирани над 80 млн. лева.

Двама от инвеститорите получиха от министерството на икономиката удостоверения за инвеститор клас А. Общо тринайсет терена са предоставени за изграждане на нови производствени мощности. Очакванията ни са да бъдат разкрити над 1200 работни места“, каза по време на церемонията Христов.

Наградените от Българската агенция за инвестиции кметове

Кметът добави още, че икономическото възраждане и индустриалното развитие на града прави Шумен един от най-добрите примери в страната за ползотворния диалог и сътрудничество между централната, местната власт и бизнеса.
На тържествената церемония присъстваха представители на държавната и общинската власт, дипломатическия корпус, бизнеса, работодателските организации, смесените търговско-индустриални камари и представители на местната власт.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *