С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Набит и неразбран

JW1

Често агитиращите не уважават личното пространство на минувачите, ама чак пък да ги бият…

Френски Божи просветител и неразбран апостол на нетрадиционно за Шумен учение е бил проснат на цветния асфалт в градската градина, откъдето пък го прибрала линейка след като се опитал да агитира религиозно 23-годишен минувач. Случаят станал в събота, а сега 33-годишният французин Жереми Пети лежи под наблюдение в болницата, а нападателят му под полицейска охрана в ареста.

До религиозната схватка със силови елементи се стигнало към 10.15 в събота. Мосю Жереми Пети разнасял религиозни брошури из парка и се опитвал да запознава с тях минувачите, когато попаднал на Н. Н. Дал му книжка, но вместо да я вземе, младежът грабнал религиозните материали на чужденеца и ги хвърлил на земята. Жереми се навел да ги прибере и тогава Н. Н. го ритнал с крак в главата. Ударът бил сериозен и французинът се строполил в нокаут на земята. Впоследствие в болницата лекарите констатирали сътресение на мозъка – комоцио. Опасност за живота и здравето на Жереми нямало, но го оставили под лекарско наблюдение.

Докато докторите се суетят над жертвата, полицаите издирили 23-годишния нападател. Оказал се без криминални прояви досега, но вероятно със здраво “патриотично” възпитание.

През февруари 2011 бащата беше осъден за опетняване на българския национален флаг на 16 ноември 2010. Тогава мъжът беше провесил на балкона си знамето на Република България с пришити към него черен орел с лавров венец и пречупен нацистки кръст.

Религиозната агитация по улиците в града остана разрешена, след като през февруари т. г. общинският съвет от предложенията на общинската съветничка от НФСБ Наталия Стефанова да бъде забранено единствено зарибяването на хора по домовете им.

Коментари

  • Varg август 3, 2016 в 9:50 am

    Ще има протест скоро.

  • иван август 2, 2016 в 10:53 pm

    Споко, ще изперат парите, ще отчетат дейност и ще изчезнат, както направиха “мармотите”.

  • Sicarius август 2, 2016 в 1:25 pm

    Защо стоим безучастни пред злото, което се случва в града ни? Сектата скоро ще отвори врати на храма си на на ул. „Ген. Скобелев”. Те отричат Светата Троица, непозволяват празнуването на национални празници, рождени дни, забраняват животоспасяващи кръвопреливания. Трябва да се организира някакъв протест против тях и дейноста им!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *