Искате ли да има предсрочни парламентарни избори?

or

гласували: 47

Набират потребители на социални услуги

Община Шумен продължава да набира потребители на социални услуги, предоставени по     Проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“– Компонент 2 и Компонент 3 – в помощ на възрастните, хората с увреждания и превенция срещу разпространението на COVID-19.

По компонент 3 се предоставят услуги по домовете на възрастни хора от рисковите групи, хора без близки, както и на карантинирани лица. Услугата включва доставка на хранителни продукти със средства на потребителя, плащане на сметки, извършване на административни услуги и др. Към момента обхванатите по този компонент са 288 души от цялата община, като възможностите са за 349 лица, но няма да върнем никого, заяви на пресконференция днес зам.-кметът по социални дейности и здравеопазване д-р Светлана Маркова.

По компонент 2 потребителите получават безплатна мобилна интегрирана грижа, която включва здравна помощ като измерване на кръвно налягане, поставяне на инжекции, мерене на кръвна захар, рехабилитация на трудноподвижни потребители. На потребителите се предоставят също социални услуги, както и психологическа помощ както на хората с увреждания, така и на техните семейства. Тук е включена и услугата домашен помощник, по която потребителите получават почасова помощ, в зависимост от степента на уврежданията. Към момента от този компонент се ползват 133 потребители от цялата община, като възможностите са за обслужване на още поне 50 души, заяви ръководителят на проекта Севелина Колева, директор на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за лица с увреждания.

Проектът се финансира по ОП Развитие на човешките ресурси, съфинансиран от ЕСФ и национално финансиране.

Целта на проекта е да осигури на потребителите по-качествен живот, както и преодоляване на социалната изолация.

Повече информация можете да получите на тел. 0884 311078, Колева, ръководител на проекта.

За информация и подробности по компонент 2 може да звъните на тел. 0878 261 240, а за компонент 3  на тел. 0879 904 770.

Реализацията на компонент 3 е до края на годината, но вероятно срокът ще бъде удължен заради ситуацията с ковид, а крайният срок за услугата по компонент 2 изтича през август догодина.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *