С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,700

Муле с присъда

telephone-scam-5df93566c25f701e19-годишният Максум Мустафов Хюсеинов от Търговище, измамил бабичка от Дибич с 800 лева по схемата “болен роднина”, беше осъден на една година затвор условно след постигнато споразумение с шуменската районна прокуратура. Вчера Районният съд одобри договореното наказание.

 
77-годишната Русанка Янкова стана жертва на телефонни измамници на 28 януари т. г. Тогава непознат мъж, представил се като д-р Томов обяснил, че сестра й Златка си е счупила крака и за извършване на операцията трябват пари. Баба Русанка обяснила, че има 800 лева, а докторът я инструктирал да не прекъсва връзката, като след операцията ще изпрати хора, които да получат парите.

 
Час след обаждането пред дома на жената в Дибич пристигнали двама души, единият се представил като дежурният лекар д-р Димитров и Русанка му дала 800-те лева. Точно “д-р Димитров” попаднал по-късно в ръцете на полицията и впоследствие бил обвинен, че с цел да набави за себе си имотна облага е поддържал у Русанка Янкова заблуждението, че сестра й Златка си е счупила крака и трябват пари за операция.

 
В резултат на измамата мошеникът причинил имотна вреда на бабата в размер на 800 лева, като деянието било извършено виновно и с пряк умисъл.

 
Максум Хюсеинов бил установен от полицаи от Шумен и Велики Преслав и задържан с постановление на прокурор от Районната прокуратура във Велики Преслав на 24 март т. г. При извършен обиск в дома на измамника били намерени и иззети 4 мобилни телефона със сим карти и малка сума пари. Полицаите открили и бележки, в които мъжът описвал сумите, които получавал и разходите, които имал със собствения си автомобил.

 
С разписка от 10 юни 2015 година сумата била възстановена на баба Русанка и това отворило пътя към споразумение. Измамникът е получил наказание от една година затвор при три години изпитателен срок. Междувременно тече работата и по други досъдебни производства и установяването на съучастие на Максум в други подобни криминални деяния на територията на цялата страна.

 

Максум Хюсеинов

Максум Хюсеинов

Коментари

  • LS юни 19, 2015 в 9:07 am

    И снимката му има даже.

  • ейййй юни 19, 2015 в 8:56 am

    На жертвата пишете името, а на извършителя не го казвате. Пазите престъпника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *